Over Bernita

Mijn naam is Bernita Kootstra, ik ben 23 lentes jong en woon in IJsselmuiden.

Voor ik met het pottenbakken ben begonnen deed ik de opleiding 'Bloem en Styling' in Zwolle. Vroeger was ik altijd al bezig met bloemen en heb altijd gedacht, ''dit is wat ik wil doen''. Met mijn examenopdracht moesten wij onder andere een creatie maken voor aan de muur en daar is het allemaal begonnen. Voor de opdracht ging ik bezig met bloemen in klei en gips verwerken. Ik vond het super om met klei bezig te zijn, dat ik mij hierin ging verdiepen.

Na mijn opleiding in 2019 ging ik opzoek naar een cursus pottenbakken en deze had ik gevonden bij een ervaren pottenbakster in Noordeinde. Na nog maar de eerste les was ik om. Dit was geweldig en hier moest ik mee verder!

Snel daarna heb ik een draaischijf gekocht en ben ik thuis in de schuur, tussen de fietsen begonnen met het draaien van mijn eigen werk. En zo ging het door, nog een cursus volgen om alle techniek goed onder controle te krijgen en steeds meer te leren. Ook kocht ik een klein oventje om mijn eerste creaties in te bakken. Al snel kregen de fietsen een andere plek in de schuur en kreeg ik 'mijn eigen plekje'.

Dit was helemaal geweldig en daar ben ik dan ook echt dankbaar voor. Toen kwamen er meer gereedschappen bij, een grotere oven en een nieuwe draaischijf. 

En nu, 2022 en ik heb al 1 jaar mijn eigen bedrijfje. Handgemaakt keramiek in onder andere prachtige ronde vormen, wat met passie en liefde voor u gemaakt is. 

 

Ik zou het leuk vinden als jij je ervaring wilt delen. Bijvoorbeeld over de website en webshop, een samenwerking, of natuurlijk over mijzelf. Dit kan hieronder worden ingevuld, alvast bedankt!

Reactie plaatsen

Reacties

Anne Roos Faas
2 jaar geleden

Wat leuk om jouw verhaal te lezen!! En je maakt prachtige producten.